Milyen felbontást támogat a Wii U?

A Wii U 480i, 480p, 720p, 1080i és 1080p-s tévéfelbontásokat támogat.

Milyen a Wii U GamePad kontroller?

A Wii U GamePad kontroller gyakorlatilag egy lebutított táblagép, mely alkalmas rá, hogy a tévén látható képet megjelenítse a beépített kijelzőjén, ezáltal lehetővé téve, hogy akkor is folytathassuk a játékot, ha a televízió valamiért nem elérhető. A Wii U GamePad vezeték nélküli, a konzoltól veszi fel a képet, és a lakáson belül hordozható konzolként is használható. A Wii U GamePad kijelzője egy 6,2 hüvelykes, 854x480 natív felbontású, rezisztív LCD érintőképernyő, mely a konzol mellé csomagolt stylusszal vezérelhető legjobban. A kontroller súlya 500 gramm, és az alábbi gombok találhatók rajta: két analóg kar, négy akciógomb, egy d-pad, Select, Start, Home és TV gombok (utóbbival lehet váltani a GamePad panelje és a televízión látható kép között), két ravasz és két ravasz feletti gomb. A Wii U GamePad 3-5 órát bír egy feltöltéssel. A periféria sztereó hangszórókat és mikrofont is tartalmaz. Támogatja továbbá az NFC technológiát, és a játékok fejlesztői, a többi konzoltól eltérően, hivatottak használni a két képernyő nyújtotta extra lehetőségeket.

Wii U GamePad

Mi az a Nintendo Network?

A Nintendo Network a Wii U és a 3DS online szolgáltatásrendszere. Használata ingyenes, de van egy Nintendo Network Premiumnak nevezett fizetős szegmense is, mely Magyarországon nem érhető el. A Nintendo Networkön chatelhetünk (a Wii U GamePad segítségével akár videofonálhatunk is), videókat nézhetünk, barátokkal játszhatunk, demókat tölthetünk le, vagy játékokat vásárolhatunk a Nintendo eShopban. Kiemelendő továbbá a Miiverse nevű közösségi szolgáltatás, melyben egy Mii-nek nevezett kis avatar helyettesíti a játékosokat. A Wii U beépített internetböngészővel is rendelkezik, és bár Flash-támogatás nincs, a HTML5-ös oldalak, mint a YouTube, látogathatók. Fontos továbbá, hogy a multiplayer teljesen ingyenes a Wii U-n.

Létezik Wii U DRM?

Nem, a Wii U DRM-mentes konzol. Ugyanakkor viszont a játékosprofilunk a géphez kötött.

A Wii U támogatja a használt játékokat?

Igen, de csak a lemezes használt játékok adásvétele működik.

Melyek voltak a Wii U nyitócímek?

A Wii U nyitócímek az alábbiak:

Az Wii U a Nintendo nyolcadik generációs konzolja, mely már 2012-ben megjelent. A gépről minden hivatalos (és pár nem hivatalos) információt összegyűjtöttünk, összefoglalónkban kitérünk a DRM-re, az árra, a megjelenésre és a nyitócímekre.

Mikor volt a Wii U megjelenése?

A Wii U megjelenése 2012. november 30-án volt Európában, így Magyarországon is.

Mennyi a Wii U ára?

A Wii U Basic Console csomag ára 79.990 forint, míg a Wii U Premium Console pakk 89.990 forintba kerül. A megjelenés idején egy Zombi U csomag is kapható volt, de ez ma már a legtöbb helyen nem lelhető fel.

Mit tartalmaznak a Wii U csomagok?

A Wii U Basic Console egy 8 GB belső memóriával ellátott Wii U alapgépet, egy Wii U GamePad irányítót és stylust, egy 1,5 méter hosszú HDMI kábelt, egy konzol tápegységet és egy kontroller tápegységet tartalmaz. A Wii U Premium Console a Basic teljes tartalmán túl magába foglal egy Wii U GamePad Cradle dokkoló töltőt, egy Wii U GamePad tartót, egy konzoltartót, egy Sensor Bar érzékelőt, egy Nintendo Land játékszoftvert, illetve a Premium Wii U alapgép 32 GB belső memóriával van felszerelve.

Létezik Wii U régiózár?

Igen, a Wii U régiózáras konzol.

Ivata Szatoru és büszkesége, a Wii U

Visszafelé kompatibilis a Wii U?

Igen, a Wii lemezei kompatibilisek a Wii U konzollal. Ezen felül a gép Virtual Console szolgáltatásán keresztül vásárolhatunk GameCube, Nintendo 64, SNES, NES NeoGeo és Sega MasterSystem platformokra kiadott programokat is.

Wii U specifikációk -- mi van a gépben?

A Wii U specifikációk egy, a PS4-gyel és az Xbox One-nal technikailag versenyképtelen konzolt festenek elénk. A Wii U Espresso kódnevű processzora egy IBM gyártotta CPU, mely 3 magot tartalmaz, egyenként 1,24 GHz-es frekvencián járatva (legalábbis a szorzózár nem engedi kibontakozni az egyébként 3,0 GHz-re tervezett PowerPC-architektúrát). A Wii U tartalmaz egy másodlagos Input/Output processzort is, ami ARM alapú, s melynek feladata kimerül az operációs rendszer futtatásában. A grafikus megjelenítésért az AMD és a Nintendo közösen tervezett Latte kódnevű chipje felel, mely 550 MHz-en üzemel. Memóriából 2 GB-ot tettek a Wii U-ba (4x512 MB DDR3 1600). Háttértár gyanánt a Basic kiadás 8 GB, a Premium 32 GB belső tárhellyel rendelkezik. Előbbi esetben csak 3 GB használható fel szabadon, utóbbiban ez 25 GB-ot jelent. A Wii U USB-s merevlemezt is támogat, 2 TB-os méretig. Csatlakozók terén SD-kártya bemenet, 4 db USB 2.0 port (elöl és hátul 2-2), Sensor Bar áramellátó, AV csatlakozó kimenet, illetve HDMI 1.4-es port található a Wii U-n.

Fontos információ: a Nintendo és partnerei semmilyen hivatalos információt nem fedtek fel a gép belsejéről, így a fent olvasható specifikációk jórészt visszafejtett mérnöki munka eredményei, és könnyen lehetnek tévesek!

Milyen operációs rendszert futtat a Wii U?

A Wii U Operating System a Nintendo IOS-rendszerének (nem összekeverendő az Apple iOS-ével) továbbfejlesztett változata. A Wii U operációs rendszere egy különálló ARM alapú processzoron fut, működéséhez 1 GB RAM szükségeltetik. Amikor játszunk, a rendszer kikapcsol, így a memória és az Espresso processzor teljes egészében a játékok rendelkezésére áll.