A tegnapi nap folyamán a világ minden táján hivatalos árat kapott a Wii U, az európai megjelenés november 30-án esedékes, és a gép olcsóbb, Basic csomagja 299 eurót kóstál majd kis hazánkban -- ez cirka 90 ezer forint, szóval nem éppen kevés. A Nintendo azonban vitatja, hogy drága lenne a Wii U, sőt, a cég úgy véli, hogy annyi mindent tett a csomagba, hogy bőven megéri a befektetést a konzol.


299 - 349 euró, november 30 -- ti várjátok?

Reggie Fils-Aime, az amerikai Nintendo-elnök kijelentette, hogy a Wii U megjelenése nem jelenti a Wii végét, mert a nagy N a jövőben is támogatja a gépet. Reggie 40 millió amerikai Wii-tulajdonosról beszélt, és hát valljuk be, ennyi embert parlagon hagyni tényleg ostoba lépés volna a cégtől.

Ami a Wii U árát illeti, Reggie szintén optimista. A GamesIndustry.biz-nek elmondta, hogy a cég álláspontja, mely szerint a vásárlókhoz igazodva lövik be a konzol árát, nem jelenti azt, hogy alulcímkézik, főleg, hogy megannyi funkcióval bír a Wii U. Reggie a TVii-t, a videochatet és a NintendoLand nevű közösségi rendszert említette példaként, majd hozzátette, hogy cége nem hisz az alacsony árakban, és biztosak benne, hogy nem sokat vesztenek majd a hardveren.