Mind a japán, mind az európai Nintendo Direct lezajlott, így ideje összefoglalni, miket tudtunk meg. Először is, a Wii U megkapja a saját Google Maps alkalmazását, melynek segítségével a Wii U GamePad egy virtuális ablakká válik a világra, azaz 360 fokban forogva nézhetünk körül vele a Google Street View funkcióval.

Újdonság, hogy nemsokára elindul a LoveFilm nevű film- és tévésorozat streamelő szolgáltatás, illetve Amerikában és az Egyesült Királyságban már működik a Netflix, szóval az ottani vásárlók minden további erőlködés nélkül hozzáférnek azon tartalmakhoz, amikhez Xbox 360-on és PS3-on már évek óta... upsz.

Átnyergelve Európára: kiderült, hogy mikor jön a várva várt Pikmin 3. Persze napra pontos dátumot nem kaptunk, de azt elárulták, hogy Mijamotó első Wii U-s exkluzívja 2013 tavaszán kerül a boltokba. Szintén tavasszal érkezik a Monster Hunter 3 Ultimate, márciusban bárki bezsákolhatja 3DS-re vagy Wii U-ra.

Érdekes koncepció a Street View nyomdokain haladó Wii U Panorama View: 360 fokban felvett HD videókat nézhetünk vele úgy, hogy a kontrollert körbe-körbe forgatva minden szögből gyönyörködhessünk a látványban. Szintén tavasszal jön és fizetős lesz, de ingyen kapunk egy demót, amivel mindenki megnézheti, mit tud a technológia.

3DS-re december 7-én jelenik meg a Paper Mario: Sticker Star, új DLC-vel gazdagodik a New Super Mario Bros. 2, és márciusban a Luigi's Mansion 2-t is marokra kaphatjuk.

Ez persze csak a fontosabb infók gyűjteménye, sok-sok egyéb játékmenet-videót és érdekességet tudhattok meg, ha végignézitek a 45 perces anyagot Sibata Szatoru Nindendo Europe elnök tolmácsolásában.