Michael Pachter szerint nagy bajban van a Nintendo. Ezt talán már ők is észrevették, mert Ivata Szatoru igazgató nemrégiben kijelentette, hogy újfajta játékokat akarnak kihozni Wii U-ra, és csak üzleti megfontolásból nem jelentették még be ezeket.

„Ami a vadonatúj típusú játékainkat illeti, azokat nem sokkal a megjelenésük előtt fogjuk bejelenteni, hogy nagy hatással legyenek a piacra, és minimalizáljuk annak esélyét, hogy mások hasonló vagy konkurens produktumot mutassanak be. Dolgozunk az új játékokon, de a fentiek okán a megjelenésükhöz minél közelebb fogjuk őket bejelenteni” -- mondta Ivata a Nintendo honlapján összeállított kérdez-felelek alatt. – „A Wii-t illetően elmondhatom, hogy a Wii Sports szenzációs sebességgel terjedt el a világon, de néhányak szerint a Wii lényege, hogy a Wii Remote mozgatásával lehet vele játszani. Éppen emiatt terveztük úgy a Wii U-val kapcsolatban, hogy először a már meglévő videojáték-rajongókat elégítjük ki, aztán jöhetnek az új meglepetések.”

Természetesen ezekről az új meglepetésekről, vadonatúj játéktípusokról bővebben nem beszélt, de talán az E3-as konferencia adhat némi támpontot.

Új típusú játékok készülnek Wii U-ra