Michael Pachter sok dologról híres, de leginkább arról, hogy tudja, mit beszél, és még ha sokan nem is szívesen hallják a véleményét, nem egyszer fején találja a szöget -- különben nem keresne egy vagyont a Wedbush Securitiesnél, bár tény, hogy a jussa így is elbújhat Don Mattrick zyngás fizetése mellett, Porschéstül, mindenestül.

Nintendo Wii U

A jó öreg Mike egy dolgot különösen szeret: ekézni a Nintendót, amiért a cég számára érthetetlen döntések sorával ássa alá évtizedes hírnevét. Tegnap reggel például az ABC News 10 című gazdasági hírműsor vendégeként beszélt a nagy N-ről, mely véleménye szerint nagyon komoly gondokkal néz szembe. Pachter kifejtette, hogy a Nintendo két évvel többet várt a HD-grafikájú konzolja kiadására, mint kellett volna, s most a Wii U egy elavult gép, mely mellett elröppent a konkurencia. Ez pedig a kiadók támogatásának hiányán is meglátszik.

"A kiadók elég izgatottak a PS4 és az Xbox One támogatásával kapcsolatban -- ezzel szemben a Wii U-ról nem is mondanak semmit. És mint tudjuk, az EA nem fejleszt semmit Wii U-ra. Ha az Activision is lelép, ha azt látjuk, hogy a Ubisoft és a Take-Two is lemond a konzolról, akkor a Wii U egy kizárólag Nintendo-játékokra szakosodott gép lesz, pont, amilyen a NES volt 1985-ben. Ha nincsenek olyan játékaik, mint a GTA, a FIFA, a Battlefield vagy a Call of Duty, akkor nem fognak elég Wii U-t eladni." -- magyarázta a híres elemző.

Aztán még tovább ment, kiemelve, hogy a Wii U egyszerűen röhejesen drága:

"Azt hiszem, egy nagyon mély gödörbe jutottak, ahonnan már nem fognak tudni kimászni. Ehhez a Nintendo mágiája sem lesz elég. Szerintem a másik két versenyző elhúzott mellettük. Ott a PS4, ami 50 dollárral kerül több a Wii U-nál. Úgy értem, miért venne bárki is Wii U-t, ha csak Nintendo-játékok futnak rajta?"

Michael Pachter azzal zárta nem épp nemes monológját, hogy a Nintendónak esélye sincs a konzolháborúban, és míg áll a cég, harmadik marad, melynek gépét csak a leghardcore-abb gamerek veszik meg, egy Xbox One vagy egy PS4 mellé, kiegészítésképp. Ti mit gondoltok, így lesz? És ha már itt tartunk: hozzátok melyik konzol illik?