Michael Pachter, a játékvilág legismertebb, s egyben talán legtöbbet nyilatkozó szakmai elemzője saját műsorában, a GameTrailers.com-on látható Pach-Attack!-ben nyilatkozott a Nintendóról, nem épp szimpatikus módon. Pachter szerint a cég hozzáállása egyszerűen nevetséges, a vállalat vezetése pedig érthetetlen okokból viszi csődbe az új konzolt.



A téma alapját egy nézői levél szolgáltatta, melynek írója a Burger Kingben dolgozik, ahová október 25-én szállítják ki az első Wii U-s játékokat. Az író arra volt kíváncsi, hogy lehet-e ez a gép megjelenési dátuma, mire Pachter közölte, hogy a Wii U akármikor megjelenhet, mert a Nintendót nem érdekli, hogy az emberek tudnak-e az új konzolról vagy sem. Majd úgy folytatta, hogy az E3-on a Nintendo PR-osa megkérdezte tőle, milyen volt a bemutató, és mikor Michael közölte, hogy "szívás", a reklámszakember nem értette: "Mi vagyunk a Nintendo, nekünk mindig minden jól megy!" -- hangzott a válasz.

Michael Pachter szerint a játékok és konzolok körüli kínos csönd semmire sem jó, mert ha már vették a fáradtságot és bejelentették, akkor igenis tessék elárulni, mikor jön és mennyibe fog kerülni. Felhozta példának a GTA V-öt, mely körül az egy éve történt bejelentés óta honol teljes csönd. Pachter szerint a Nintendo sokkal jobban tette volna, ha egyből egy árat mond, mert így már senkit sem érdekel a gép. Egyébként ő azt hallotta, hogy december 21-én jön a konzol, és 399 euróba kerül majd...