Pachter szerint a használt játékok blokkolása tönkretenné a gyártókat

Michael Pachterről mindeninek megvan a maga véleménye, de az biztos, hogy a világ leghíresebb játékipari elemzője sokszor fején találja a szöget. Most épp a használt játékok blokkolása ellen szólalt fel, szerinte az egész iparnak ártana egy ilyen kezdeményezés.

"A használt játékok ellehetetlenítése nem elsősorban a Microsoft vagy a Sony érdeke, hanem az EA-é és az Activisioné. Ha a Sony meglépi ezt, akkor lehetséges, hogy az olyan nagy terjesztők, mint a GameStop, egyszerűen nem árusítják majd az új gépet, ami árthat a PS4 eladásainak." -- nyilatkozta Pachter a GamesIndustrynak.

A minap adtuk hírül, hogy a Sony már valószínűleg dolgozik a PS4-en, mely gép blokkolná a használt játékokat. A Microsofttal kapcsolatban is hallottunk ilyesmit, szóval minden bizonnyal van valami a dologban. Pachter szerint ez csak akkor lehetséges, ha minden cég együttesen lép fel a jelenség ellen, különben az az egy, amelyik úttörő próbál lenni, tönkreteszi saját magát, és gyengíti az egész játékipart. Michael egyébként nincs egyedül a véleményével, más nagy elemzők, mint David Cole is kiálltak a használt játékok kereskedelme mellett.

Ti vennétek olyan konzolt, amivel nem lehet még csak kölcsönbe kapott játékkal sem játszani?