A Wedbush Securities híres elemzője, Michael Pachter nem nagy rajongója a Nintendónak, már a cég jelenlegi konzolja, a Wii sem nyerte el a tetszését, a Wii U-ról pedig egyenesen azt gondolja, hogy bukta lesz.

A brightoni fejlesztői konferencián elmondta, hogy a Nintendo azt hiszi: ha mindig valami újítót csinálnak, minden jól fog alakulni. Pachter véleménye szerint a Wii-vel csak szerencséjük volt, a Wii U-val viszont már nem fognak ilyen jól járni, ugyanakkor hozzátette: a hardcore Nintendo-rajongók úgyis megveszik majd, sőt még egy kartonlapot is beszereznének, ha azt mondanák nekik, hogy azon fut a Mario.

Folytatva a Nagy N ostorozását, Pachter kifejtette a véleményét az E3-on bejelentett Pro Controllerről is. Ezzel kapcsolatban az a meglátása, hogy csak az Activision nyomására készült el -- igaz, bevallottan nincs bennfentes információja erről, azonban biztos benne, hogy csak a Call of Duty miatt fogják piacra dobni a hagyományos kontrollert, ellenkező esetben ugyanis a kiadó nem hagyta volna, hogy a tablet perifériát használja az aktuális CoD.