Michael Pachter sosem rejti véka alá a japán cégekről alkotott, nem épp hízelgő véleményét, legtöbbször pedig a Nintendót froclizza, mert a gyártó szerinte sorra rossz üzleti döntéseket hoz. A GameTrailersen futó Pach-Attack! című műsorában nemrég a Square Enixre is kitért, majd egy kalap alá véve az összes japán kiadót, kijelentette: nem érti a vállalatok viselkedését, mert számára átláthatatlan a mögöttük lévő logika.

"Nem hiszem, hogy egyedül a Nintendo lenne hajlamos a dolgok elszúrására. Nem értek egy japán fejlesztőt sem. Fogalmam sincs, mi motiválja őket, főleg, ha nyugati megjelenésekről van szó. (...) Meg kell mondjam, a Final Fantasy azon franchise-ok egyike, amelyeket szintén nem értek. Nem értem őket és kész. Ránézek és fel nem tudom fogni, miért gondolja bárki is, hogy igen, ez egy érdekes játék. Nem nekem találták ki, egyszerűen túl furcsa." -- felelte Pachter arra a nézői kérdésre, mely a Square Enix Final Fantasy VII remake-kel kapcsolatos elutasító politikáját firtatta.

Elmondta továbbá, hogy a Square, mint minden nagy cég, készít saját kutatásokat, és olyan játékokba öli a pénzt, amikről úgy gondolja, hogy a játékosok meg fogják venni -- értelemszerűen egy FF VII remake, bár nagyon jól hangzik, minden bizonnyal kevesebb játékost foglalkoztatna, mint egy teljes értékű FF XV. S ha már az új játékról van szó: Pachter megerősítette, hogy a következő teljes értékű FF bemutatkozik az E3-on, és szinte biztos, hogy nextgen játék lesz, amit a tavaly bemutatott, belsős fejlesztéső Luminous Engine hajt meg.