A cég az elmúlt három hónapban 88 millió dollár profitra tett szert (3,8%-os esés a tavalyi eredményekhez), amit jó tőzsdei manőverekkel és a 3DS szép eladásaival tudtak elérni, viszont a cég új asztali konzolja, a Wii U senkinek sem kell. 

Az adatok egészen lesújtóak, a konzolból ugyanis csak 160 ezer példány talált gazdára a múlt negyedévben, ami a fele a korábbi negyedben felmutatott teljesítménynek -- eddig csupán 3,61 millió Wii U-t tudtak eladni, de a cég továbbra is bízik abban, hogy a gazdasági év végére további 9 millió háztartásban lehet jelen a konzol. A Wii U, mint konzol eladásai mellett egyébként a szoftveres teljesítmény terén sem lehet büszke senki, ugyanis mindösszesen egymillió játékot értékesítettek a platformra.

Ezzel szemben 3DS egészen jól muzsikál, ugyanis a gazdasági év első negyedében 1,4 millió gépet vettek meg, ezekre pedig 11 millió játékot szereztek be (a nagy kedvenc az Animal Crossing: New Leaf volt), de még a Wii is köröket ver az új üdvöskére, hiszen ebből 210 ezret szórtak el, s így a konzol világszerte már 100 milliónál tart.

wii-u-alt.jpg