Ivata a befektetőknek tartott beszédében azt mondta, hogy a Wii U új online rendszere ingyenes lesz, mára azonban ez annyiban változott, hogy nem tudják garantálni azt, hogy a szolgáltatás mindig ingyenes lesz. Magyarul az induláskor még minden alaptartalomhoz fizetés nélkül hozzáférhetünk, ám később már lehetséges, hogy valamennyit legombolnak majd rólunk.

„Nem tudjuk garantálni azt, hogy mindig ingyenes lesz az online szolgáltatásunk, függetlenül attól, hogy mennyire gazdag élményt nyújtunk, de legalább azért nem kérünk pénzt, hogy az alapvető online lehetőségekhez hozzáférjen a felhasználó.”

A Nintendo nem tartja jó ötletnek a Xbox Live-hoz hasonló előfizetéses rendszert, a felhasználói bázisuk változatossága miatt. Ivata elmagyarázta: vannak olyan játékososaik, akik szenvedélyesen játszanak a konzolra kiadott programokkal, de vannak olyanok is, akik csak alkalomadtán, az év bizonyos periódusaiban ülnek le játszani, s pontosan miattuk nem tartják jó ötletnek az online mókához kötött előfizetést.