A gyártón kívül még senki sem tudja pontosan, hogy mikor fog megjelenni a Wii U, csupán tippek és pletykák vannak. A CVG forrása szerint a konzol Észak-Amerikában hálaadás előtt fog megjelenni, Európában viszont már elképzelhető, hogy a Nintendo lekési az eredetileg tervezett novemberi startot, s csak decemberben küldhetik boltokba a gépet.

A probléma a gyártás terén keresendő, ugyanis a vártnál több időbe telik elkészíteni a konzol egyedi perifériáját. Az alkatrész érintésérzékeny kijelzővel, kamerával, mozgásérzékelővel, NFC olvasóval, vezeték nélküli technológiákkal, illetve saját erőforrással rendelkezik. Ezt komplikált megépíteni, ráadásul nagy példányszámról van szó.

Piers-Harding Rolls elemző szerint a 2013 márciusában végződő gazdasági évében akár négymillió Wii U-t is értékesíthet a Nintendo, de csak akkor, ha az időzítés és az ár is megfelelő -- a Wii sikerét azonban még így sem fogja megismételni. Erre az a magyarázat, hogy az újszerű periféria miatt nehezebb reklámozni a konzolt, mint a jóval egyszerűbb testvérét, így az eladások terén a Wii U nem fog rögtön felülkerekedni elődjén, csupán annak eladásait csökkenti, a nagy kérdés pedig az, hogy mekkora mértékben, ettől függ ugyanis a start sikeressége.