A Wii U technikai felépítéséről annak ellenére sem tudunk sokat, hogy a gép még ez év végén boltokba kerül. Állítólag versenyképes lesz grafika terén, és még az Unreal Engine 4-et is rá lehet erőszakolni. Na de mi a helyzet a játékokkal? Nos, a Nintendo bejelentette, hogy a Wii U lesz az első olyan konzol, ami AAA kategóriás third party játékok terén is átlépi az eddigi 720p-s felbontás határát.

Mind a Batman: Arkham City, mind pedig az Assassin's Creed III Full HD-ban, azaz 1920x1080-as felbontásban tündököl majd az új konzolon, igaz, csak 30 fps-sel. Ugyanakkor a 720p-s natív képfelbontású programok esetén a sebesség 60 fps lesz. Ez azt jelenti, hogy a Wii U az átlag gamer PC-k teljesítményéhez közelít majd, ami még hároméves távlatban sem tűnik olyan rossz befektetésnek, mint a sima Wii a 2006-os viszonyokhoz mérve.

A Nintendo Wii U 2012 végén érkezik, elvileg hozzánk is. A gép teljes startcím felhozatala még nem ismert, de azt tudjuk, hogy egy rakás third party program lesz elérhető -- noha tény, ezek mind a mostani konzolokra is elérhetők lesznek.

(A képek és az adatlap az Assassin's Creed III-ból valók.)