Az eddig látottak alapján a grafikai teljesítmény terén nem estünk hanyatt a Wii U láttán. A látványvilág a jelenleg kapható rivális konzolok szintjét üti meg, s nem teljesen elképzelhetetlen, hogy a következő generációs Sony- és Microsoft-konzol megint lekörözi a Nintendo gépét -- a Nagy N azonban nem így látja a helyzetet.

Ivata Szaturo, a cég vezérigazgatója szerint a generációváltás során nem lesz megint óriási ugrás a grafika terén, így a Wii U sem fog ezen a téren elmaradni a konkurenciához képest, ami azt jelenti, hogy több multiplatform játékra számíthatnak a konzol felhasználói.

Ivata persze belátta: a Sony és a Microsoft előállhat egy erősebb konzollal, ami a látványvilág terén többre képes, mint a Wii U, ám szerinte az a helyzet nem fog olyan sűrűn előfordulni, mint a Wii esetében, hogy az átirat érdekében a fejlesztőknek kompromisszumokat kell kötniük a kinézet és a kezelés terén.

A cég azon lesz, hogy folyamatos frissítésekkel minél jobban lépést tartsanak a technikai fejlődésekkel, hogy ne váljon túlságosan hamar elavulttá a konzol.