Nyáron, az E3 során a Nintendo nagyszabású bemutatót fog tartani új asztali konzoljáról, a Wii U-ról, ám addig még sok kérdőjel van a géppel kapcsolatban - az egyik ilyen talány a teljesítménye. Ugyan a belső felépítését már ismerjük, azzal kapcsolatban nem mindenki ért egyet, hogy erősebb lesz-e, mint a jelenlegi konzolok, vagy egy kicsivel alulmúlja ezeket. A GamesIndustry stábjának a konzolon dolgozó egyik fejlesztő például azt mondta, hogy a Wii U nem erősebb, mint a ma forgalomban lévő Xbox 360 vagy PlayStation 3, Arvind Bhatia elemző szerint viszont a gép 50%-kal több számolást tud elvégezni, mint a konkurensek.

Bárhogy is alakuljon azonban a gép teljesítménye, egy dolog biztos: a Nintendo a hardcore közösséghez akar közelebb férkőzni, ebből a célból pedig számos nagynevű nyugati kiadót és fejlesztőt nyertek meg a platform számára -- ha pedig igaznak bizonyul, amit a Funcom állít, a vártnál nagyobb felhasználói bázisa is lehet a konzolnak.

Az Official Nintendo magazinnak adott interjújában Joel Bylos elmondta, hogy a Wii U kiváló lenne egy MMOG kompromisszumok nélküli futtatására, elsősorban a kontrollernek köszönhetően, amelyen kényelmesen el lehetne helyezni milliónyi gyorsbillentyűt. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a The Secret World Wii U-ra is meg fog jelenni, sőt a cégnek esze ágában sincs elsőként MMOG-t készíteni a platformra, a lehetőség azonban mindenképpen adott, hiszen korábban Xbox 360-ra is el akarták hozni játékukat, csak a körülmények nem voltak megfelelőek.

Egyébként a legfrissebb pletyka szerint a konzol november 18-án fog megjelenni Észak-Amerikában, majd egy héttel később Japánban, az európai megjelenésről azonban nem esett szó.