Kérjük jelentkezz be!
Felhasználási feltételek

A moderátorok és adminisztrátorok értetek és az oldal színvonaláért dolgoznak, de csak nekünk tartoznak magyarázattal cselekedeteiért. SOHA ne szólíts fel egy moderátort vagy adminisztrátort arra, hogy magyarázza meg, miért tett valamit; ő vigyáz a rendre, a Te érdekedben! Ha valaki vét a szabályzat ellen, figyelmeztetjük, a harmadik figyelmeztetés automatikusan az oldalról való kitiltást jelenti! Az alábbi pontok nem csak a fórumra érvényesek, hanem bármilyen megnyilvánulásra, amit az oldalon teszel (hírek, tesztek, letöltések, blogok hozzászólásai)!

Ha valamit jelezni szeretnél a moderátornak, a „Moderátor figyelmébe...” topicban megteheted!

A látogató a weboldal látogatásával beleegyezik abba, hogy személyes adatnak minősülő adatait (pl. IP
címet, cookie-azonosítót) a weboldal kezelje.

Amiért figyelmeztetés jár

Off-topic, avagy nem vág a témába

Az adott témában más témáról való beszélgetés tilos. Amikor valaki egy topikba ellátogat, azért teszi, mert annak témája érdekli őt, és ha ott teljesen másról szóló diskurzust talál, visszafordulhat, nem értheti a dolgot, és nem találhatja meg azokat a válaszokat, amelyek a fölösleges hozzászólások után vannak "elrejtve". Mindannyiunk közös érdeke, hogy a fórum átlátható legyen Ezért van strukturálva, ezért vannak a topikok. Ha valaki mindezt nem tartja be, figyelmeztetjük. Amennyiben nagyon fontos, hogy elmondj valamit, ami nem vág közvetlenül a témába (például egy kérdést, ami egy hozzászólásról eszedbe jutott), megteheted, csak jelezd, hogy a téma nem tartozik szorosan a tárgyhoz. (Erre alkalmazhatod a más fórumokon már bevált, a hozzászólás elé tett OFF jelzést.)

Értelmetlen hozzászólások azért, hogy a neved melletti szám nagyobb legyen

A fórumon a rangok, a hozzászólások száma csak azt tükrözik, hogy az adott fórumozó mennyire aktív és hasznos tagja a közösségnek, hiszen a szabályok betartásával a hozzászólások építik, és nem rombolják azt. Ha valaki megpróbálja értelmetlen, kétszavas hozzászólásokkal növelni a neve mellett található hozzászólásszámot, hogy ezzel próbáljon kitűnni, vagy több topicot "teleszemetel" ugyanazon szavakkal, mondatokkal egy esetleges achievement reményében, azonnal figyelmeztetjük.

Politika

Ez az oldal nem politikai fórum. Természetesen nem tiltjuk meg, hogy a felhasználók adott esetben szó ejtsenek róla, ám nem akarjuk, hogy felesleges indulatok rombolják a közösséget. Tiszteletben tartjuk fórumozóink politikai nézeteit, de kérjük, azokat ne itt fejtsék ki. Ha valaki vitát generáló, gyűlöletkeltésre alkalmas, indulatokat korbácsoló politikai témát vet fel (különös tekintettel az aktuálpolitikára), vagy ilyen hozzászólást ír, figyelmeztetésben részesül.

Trollkodás, mások idegesítése pusztán a vita kedvéért (flame)

A fórum lényege a beszélgetés, nem pedig a vita. Természetesen amikor két ember nézetei nem egyeznek, a vita elkerülhetetlen, ám ennek is megvan a maga kultúrája. Épp ezért a normális, személyeskedéstől mentes vitát engedjük, ám azt nem tűrjük, hogy valaki észérvek nélkül, pusztán a feszültségkeltés érdekében, másokat hergelve szóljon hozzá bármely témához. Aki ilyet tesz, figyelmeztetjük.

Már meglevő témák újranyitása

Minden tárgyhoz elégséges egy téma, abban mindent meg lehet beszélni. Ha túl sok topik lenne, a fórum szerkezete átláthatatlanná válna, ami mindenkinek rossz. Arra kérjük a felhasználókat, mielőtt új topikot nyitnának, nézzék át figyelmesen, nincs-e már az adott témával foglalkozó. Mivel ez a keresőt használva nem nagy feladat, aki mégis létező témának nyit újabb topikot, a fórum érdekében ezt töröljük, létrehozóját adott esetben figyelmeztetjük.

A nyugalom megzavarására alkalmas avatárok, videók, képek beillesztése, linkelése

A PGO-n megadjuk a lehetőséget a különböző videók és képek beillesztésére, illetve avatárok alkalmazására, de csak normális keretek között, amely nem megy a fórum rovására. A másokat zavaró, vagy sértő - ne adj isten pornográf – képeket, videókat felhasználókat a kép tartalmától függően figyelmeztetjük, illetve kizárjuk.

A PGO konkurenseinek szidalmazása

A PC Guru nem egyedülálló magazin, léteznek még a témába vágó egyéb, magyar vonatkozású oldalak. Mi azonban nem kívánunk beállni a sorba, a PGO nem háborús színtér, hanem fórum, ahol az azonos érdeklődésű emberek beszélgethetnek egymással. Ezért ha valaki egy konkurens lapot szidalmaz, annak lehordására, lejáratására topicot nyit, figyelmeztetésben részesül.

A PGO oktalan szidalmazása

Az építő kritikát szeretjük és megköszönjük, az értelmetlen "fikázást", az alaptalan vádaskodást nem. Amennyiben azon kapunk valakit, hogy érvek nélkül, durván lehordja a magazint és/vagy annak szerkesztőit, az illető figyelmeztetésben részesül.

Reklámozás

A PC Guruban és az online részlegen is lehetőség van kedvező feltételek mellett fizetett reklámot elhelyezni. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy ezt megkerülve, az oldal népszerűségére alapozva megpróbál ingyen reklámot kelteni saját magának, figyelmeztetjük. Hasonlóan járunk el abban az esetben, ha valaki bizonyos játékhoz a saját pozícióját erősítő úgynevezett referer linket tesz közzé.

 

Amiért azonnali kitiltás jár a fórumról

(ezek azok a szabályok, amelyeknek megsértése azonnali törlést von maga után, figyelmeztetés nélkül)

Illegális tevékenységekről (warezról, másolt szoftverekről) szóló diskurzus

A PC Guru Magyarország legolvasottabb játékmagazinja, az online részleg pedig ennek a nívós kiadványnak az internetes változata. Hirdetőink között sok szoftveráruház is van, és jó kapcsolatokat ápolunk különböző kiadókkal. Ezért nem akarjuk - és nem is tűrjük -, hogy az oldalon másolt szoftverekről, azok letöltéséről, felhasználásáról, működőképessé tételéről szóljon a diskurzus. Ezért nem figyelmeztetés, hanem azonnali törlés jár!

Ismert személyek nevében történő regisztráció és hozzászólás

A PC Guru magazin jó kapcsolatokat ápol magyar fejlesztőkkel, és az online részleg feladatának tartja ezeknek a kapcsolatoknak a fenntartását, ápolását. Ha valaki egy ismertebb ember - esetleg játékfejlesztő - nevével, vagy ismert nicknevével regisztrál, és az ő nevében szól hozzá az oldalon, majd kiderül róla, hogy nincs köze a megnevezetthez, figyelmeztetés nélkül, azonnal töröljük.

Rasszizmus, kirekesztő magatartás

A PC Guru olyan emberekhez szól, akik szeretnek játszani, tekintet nélkül fajukra, származásukra, vallási hovatartozásukra, és ezt az elvet az online részleg is örömmel támogatja. Ha valaki másokat az említett szempontok szerint hátrányosan megkülönböztet, megtámad, szidalmaz, vagy gúny tárgyává tesz, legyen az élő személy, vagy bizonyos témák (filmek, játékok, könyvek) kitalált szereplője, azonnali törlésben részesül, figyelmeztetés nélkül.

Káromkodás, mások megsértése

A PC Guru magazinban és az online részlegen igyekszünk mindig a magyar nyelv szépségeit megmutatva, választékosan, igényesen megfogalmazott írásokat eljuttatni hozzátok, és ezt az oldalon tőletek is elvárjuk. A káromkodást nem tűrjük, mint ahogy mások megalázását, megsértését sem. Amennyiben ilyesmit tapasztalunk, figyelmeztetés nélkül, azonnal töröljük a felhasználót.