Pénzügyi szempontból nehéz látni a Nintendo Wii U jó oldalát, hiszen a konzolt a legfrissebb negyedéves adatok szerint alig veszik, most pedig megtudtuk, hogy minden egyes gép eladásán bukik a gyártó cég.

Azt, hogy a Wii U veszteséges, a Nintendo egyik szóvivője erősítette meg a GamesIndustry stábjának adott nyilatkozatban, s így már tisztán érthető, hogy miért a Wii U volt megnevezve az elmúlt gazdasági év 387 millió dolláros üzemeltetési veszteségének fő indokaként.

Mindez azt jelenti, hogy mostanában várhatóan nem lesz árcsökkenés, ami nyilván nem segít az eladásoknak, s ha nem veszik elegen a konzolt, a kiadók kerülik a platformot, ami még kevesebb eladott Wii U-t eredményez. Ez egy öngerjesztő folyamat, amiből igyekszik kikerülni a Nintendo -- az elnök, Ivata Szaturo nemrégiben azt ígérte, hogy a céghez méltó eladásokat fognak produkálni az aktuális gazdasági évben, s noha a Q1 eredmények finoman szólva nem voltak rózsásak, a cég bízik abban, hogy a gazdasági év végére 9 millió háztartásban lehet jelen a Wii U.

Mindeközben az Electronic Arts továbbra sem gondolta meg magát a Wii U-val kapcsolatban, legújabban pedig a Bethesda nyilatkozta azt, hogy nem terveznek kiadni semmit a konzolra. A bajt csak tetézi, hogy az Egyesült Királyságban üzemelő, amerikai kézben lévő ASDA áruházlánc 555 boltjában nem fog a továbbiakban sem Wii U konzolokat, sem játékokat, sem pedig tartozékokat árulni, csak néhány terméket az online felületén.

wiiuconsoleandcontroller1.jpg