Wii U

A hétvégén startolt Amerikában a Wii U, és bár a rajongók jórészt meg vannak elégedve a géppel, sajnos van egy tulajdonsága a konzolnak, ami beárnyékolja a startot: a játékosprofil géphez kötött, magyarán, ha veszünk egy Wii U-t és játszunk rajta egy csomót, de később elromlik, elveszik vagy eladjuk, akkor semmi esélyünk nincs arra, hogy a mentésinket és egyéb tartalmainkat átvigyük egy másik gépre.

Ebből kifolyólag az sem tiszta, mi van akkor, ha a konzol cserére szorul -- állítólag a Nintendo "megoldja" ezt, és az sem biztos, hogy a profilok géphez kötöttek maradnak a jövőben, de ez így elsőre elég sokkoló dolog, főleg úgy, hogy már a jelenlegi generáció gépei is képesek a profilok áthelyezésére. Ez persze a használt konzolok kereskedelmét is megnehezíti.

A Nintendo persze sosem ígérte ennek ellenkezőjét, igaz, a legtöbben úgy gondolták, hogy egy 2012-ben startoló nextgen gépnél ez már természetes. Akárhogy is, a japánok szeretik a megszokott receptet -- reméljük, ez nem árt az eladásoknak.