Kinyírja a Wii U-t az első frissítés?
Csak óvatosan a frissítéssel!

A Wii U startja nem zökkenőmentes. Először sokkolja a világot, hogy a konzolon nem lehet profilt másolni, aztán meg kikerül Twitterre, hogy az első firmware-frissítést nem szabad megszakítani, mert az a gép életébe kerülhet.

Az első frissítés egyébként sem egyszerű móka: 5 GB-ot tölt le a Wii U, iszonyú lassan. Bár ezt még túlélnénk, de az LA Timesnál dolgozó Ben Fritz a folyamat vége előtt kikapcsolta a konzolt, és az többé nem indult el, nem lett más, mint egy drága papírnehezék. Fritz úgy véli, a gép "szállíthatatlan" állapotban került boltokba, és nemcsak, hogy nem lehet megszakítani az update-et, de várni sem lehet vele, és nincs figyelmeztetés az esetleges kárral kapcsolatban.

Bár a firmware-frissítés sok gépnél okozhat problémát, manapság ezt illene kiküszöbölni -- több olyan szórakoztatóelektronikai eszköz van a piacon, ami automatikusan visszaállítja a rendszert, ha baj történik. Nos, a Wii U, úgy tűnik, nem tartozik közéjük, és bár a Nintendo egyelőre nem reagált az ügyben, a játékosok aggódnak.