A Nintendo nem siette el a Wii U árának és megjelenési dátumának bejelentését. Annyira nem, hogy valakinek minden bizonnyal elege lett a dologból, és ezért kilistázta a gép pontos árát és premierdátumát. Ráadásul nem is akárkiről van szó: a világ egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb amerikai hardverterjesztő nagyvállalata, az Amazont és a Blockbustert is ellát Video Products Distributors a hunyó az ügyben, és bár azóta leszedték a terméket a listáról (a nagy N minden bizonnyal berágott egy csöppet), ami egyszer felkerült az internetre, az onnan az életben nem tűnik el.



Hölgyeim és uraim, a Wii U az Egyesült Államokban november 11-én és 12-én jön, kiadástól függően, ugyanis három, egyelőre nem részletezett csomagról is tudomást szerzett a világ. A legolcsóbb, Wii U GM 249,99 az eggyel nagyobb Wii U W/GM 299,99, a csúcsot képviselő Wii U 349W/GM pedig 349,99 dollárért lesz kapható -- ezeknek európai megfelelője minden bizonnyal ugyanennyi euró, ennyit az olcsó konzolos elképzelésekről.

A Nintendo hivatalosan nem szólalt meg az ügyben, de valószínű, hogy most pár fej a porba fog hullani. Akárhogy is, a japán gyártó hallgatása minden bizonnyal a nagyobb terjesztőknek és üzletláncoknak sem tett jót, hisz valószínű, hogy csak kevesen tudták, mikorra kell helyet csinálni a készleteknek, és mikortól lehet egyáltalán reklámozni a gépet. Míg a Nintendo hivatalos bejelentést nem tesz, mérget ne tessék venni a fentiekre, bár nagyon-nagyon valószínű, hogy biztos infókról van szó.