10-20 évig tarthat a Halo franchise, ez várható az 5-6-ban
Ő is csak ember...

A CVG exkluzív interjút készített Bonnie Ross általános igazgatóval a 343-tól, hogy megtudjuk, milyen irányt vesz a Halo sorozat a Halo 4 (adatlapunkon) könnyfakasztó végkifejlete után. Akik még nem értek Master Chief visszatérésének végére, inkább ne olvassanak tovább -- azok viszont, akik alig várják, hogy megtudják, mi lesz most, örülhetnek pár friss és ropogós információnak, de persze kellően titokzatos formában tálalva.

A Halo 4 vége Bonnie szerint a 343-at is megosztotta, a csapat tagjai között nagy számban voltak, akik ellenezték Cortana halálát. Ugyanakkor a sorozat jövője szempontjából fontos lépés volt megszabadulni Chief legközelebbi (és talán egyetlen) barátjától, mert a játék végén felvetett filozófiai kérdés, mely szerint John ember-e vagy inkább gép, kihatással lesz a teljes Reclaimer-trilógiára. A Halo 5 és 6 központi témája Chief embersége lesz: a karaktert eddig is sokan szerették, de Cortana alakította az emberi oldalát, s most, hogy ő már nincs, Johnnak szembe kell néznie saját döntéseivel, hogy elfogadja, ő sem egy gyilkos masina, mindössze hús-vér ember, aki ugyanúgy tévedhet és kerülhet válságba, mint bárki más. Akik ismerik a Halo világát, tudják, hogy ez merőben új gondolat a spartanokkal kapcsolatban, de mivel a Bungie-nak nem voltak tervei a Halo 4-ről, ezért az egész sztori a 343 alkotása. Nekik köszönhetjük a Forerunnerek visszatérését is.

Bonnie elárulta, hogy a sorozattal hosszú távra tervez a 343 és a Microsoft: 10-20 évre előre tudják, mi várható, de lehet, hogy még utána is lesznek Halo-játékok, hisz egy ekkora franchise-t kár lenne elhanyagolni. A Halo 5 és 6 léte már biztos, megjelenésük ideje viszont rejtély -- minden bizonnyal az új Xbox konzol leleplezésekor tudunk meg pár friss dolgot róluk.