A Halo-sorozat a Halo 2 óta hanyagolja a PC-t, és bár a Microsoft időről időre elmondja, hogy ez nem véletlen, mindig akadnak páran, akik reménykednek egy számítógépes Halóban. Most is ez a helyzet, hisz a Bungie lelépésével a Halo 4 már teljes egészében belsős MS-projekt lett, és sokan abban bíztak, hogy ezzel megnyílt az út a PC-s Halók visszatérése felé.

Nos, a Microsoft csak megerősítette korábbi álláspontját. A Penny Arcade-nek egy MS-es szóvivő elmondta, hogy a Halo 4-et kezdettől fogva Xbox 360-ra fejlesztették, ahhoz a platformhoz igazították, és sem korábban, sem most nincsenek terveik egy esetleges PC-s változat elkészítéséről.

Hogy ez jó-e, vagy sem, nézőpont kérdése. Persze, az első két Halo után minden PC-s játékos látni szerette volna, hogyan folytatódik a történet, és innen nézve szemétség, hogy a Halo 3 és 4 távol marad az asztali számítógépek világától. Ugyanakkor az első két Halóból PC-re nem adtak el olyan sokat, mint a Microsoft remélte, és mivel a sorozatot eleve Xbox-exkluzívnak tervezték, inkább örülnünk kéne, hogy legalább kóstolót kaptunk Master Chief kalandjaiból.