„Kockák. Hiperkockák.” – ennyi volt disconnect kolléga reakciója, amikor megtudta, hogy meglett az első olyan Elite: Dangerous játékos, aki mindhárom területen Elite rangot szerzett. (Chris hangos felkiáltását inkább nem idézem, mert nem bírná el a virtuális pixelfesték.) Ezért az úttörő eredményért pedig jutalom járt a fejlesztőktől: kereken 10 ezer angol font, azaz valamivel több mint 4 millió forint.

A nyertes, bizonyos Onepercent parancsnok, 1029 órát játszott az Elite: Dangerousszel, 10 342 csillagrendszert fedezett fel, 9032 ellenfelet ölt meg, több mint 180 ezer fényévet utazott és 835 ezernél is több tonna árút kereskedett el. Ajvé.

Összehasonlításképpen az átlag Elite: Dangerous pilóta 15 órát repkedett a decemberi megjelenés óta. Én jó, ha kettőt.

És bár könnyű lenne a derék parancsnokot automatikus a nolifer kategóriába sorolni, állítása szerint a játék megjelenése óta erre a pillanatra készült, szóval érthető, hogy napi 12-16 órát játszott, és hogy a nem teljes állású munkahelyén már decemberben bejelentette, hogy három hónapot hiányozni fog. Mint Onepercent elmondta, a barátai és a családja végig támogatták, ő pedig elszántan hajtotta az Elite rangokat. A legnehezebben a felfedezés jött össze: 30 napig tartott, szemben a kereskedelem 18-19, valamint az űrharc 3 napjával.

A szobaűrhajós a megszerint pénz tanulásra költi majd, ennek pedig nagyon örülünk, mert eleinte attól tartottunk, hogy energiaitalra és pizzára meg el a 10 ezer fontocska.

Mi mást mondhatnánk még így a végén? Gratulálunk!

Elite: Dangerous