Az évek során óriási siker lett a Minecraft, ami egy érdekes ötletből milliónyi játékost rabul ejtő szenvedélyé változott, meghódítva nemcsak a személyi számítógépeket és mobiltelefonokat, hanem a Microsoft konzolját is. Noha már a megjelenéskor is népszerű volt a független fejlesztők agyszüleménye, csak mostanában, az egyre több lehetőség és nagyobb ismeretség hatására indult be a szekér úgy istenigazából.

A Mojang ügyfélszolgálatának vezetője, Marc Watson elmondta: PC-re, Macintoshra és Linuxra eddig összesen tízmillió példányt adtak el a Minecraftból, amihez ha hozzászámoljuk a konzolon és mobiltelefonon értékesített példányokat, nagyjából 24 milliót kapunk. A Minecraft a hetedik legkelendőbb PC-s játék a világon.

A játék egyébként konzolon a napokban kapta meg a kilencedik nagy frissítését, ami egyebek mellett elhozta az Enderdragont egy szakajtónyi egyéb újdonsággal együtt, míg PC-n március közepén érkezett meg a Redstone Update (erről bővebben a következő PC Guruban!), s már úton van az 1.6-os patch, ami lovakat (is) hoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!