Sietek leszögezni: a Mojang nem a jelenlegi vásárlóit akarja megsarcolni egy havidíjjal, hanem azon szülők dolgát szeretné megkönnyíteni, akik a gyermekük számára akarnak egy szervert üzemeltetni. Eddig ezt mindenki úgy oldotta meg, ahogy akarta, vagy házilag, vagy egy külső, direkt erre szakosodott cégen keresztül, ám a valamikor a közeljövőben bevezetésre kerülő Minecraft Realms egy fájdalommentes és biztonságos módja lesz a saját világunk fenntartásának. 

Az elképzelés szerint havonta 10 vagy 15 dollár ellenében megkapnánk a Minecraft-univerzumból egy saját szegletet, amivel aztán úgy rendelkezünk, ahogy akarunk. Természetesen csak egy embernek kell fizetnie a havidíjat, mindenki másnak pedig csak a játék egy példányára van szüksége ahhoz, hogy csatlakozhasson -- na meg arra, hogy a privát szerver barátlistáján legyen. A cél az, hogy a családok és a gyerekek számára egy egyszerűen kezelhető rendszert alkossanak, amit idővel aztán bővíteni tudnak. A közeljövőre vonatkozóan az a terv, hogy különböző profilokat kínáljanak a felhasználóknak, amikkel megbízhatóan futtathatnak modokat, a távolabbi jövőben pedig szeretnék átjárókkal összekapcsolni a különböző világokat, egy nagy univerzumot megalkotva.

A Minecraft Realms PC-n már privát alfatesztelésben jár, s májusra várható a bétateszt, míg a mobilos verzió szintén készül, csak egy kicsit lassabban, de ezt is nagyjából két hónap múlva szeretnék bétaállapotba helyezni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!