• 15 éves lett a Leeroy Jenkins-eset
  • Ez a legismertebb World of Warcraft-videó

Leeroy Jenkins - egy név, amit bizonyára azok is ismernek, akik soha az életükben nem játszottak még a World of Warcrafttal. Egy mémmé vált legendáról van szó, amely éppen 15 éve született, amikor is felkerült egy vicces videó a netre 2005 májusában. Ebben egy Pals for Life nevű guild megbeszélését láthatjuk, amint éppen azon tanakodnak, milyen stratégiával menjenek neki az előttük álló boss-nak, amikor is az egyik társuk, Leeroy - aki egészen addig AFK volt, és ezért nem hallott az egészből semmit - egyszer csak elkiáltja magát, és nekiindul, ezzel tulajdonképpen halálba küldve az egész csapatot.

A videóból számos idézet szállóigévé vált azóta, nem is beszélve magáról Leeroy Jenkins-ről, akit a Blizzard a WoW-kánon részévé tett, de felbukkant a World of Warcraft TCG-ben, illetve annak utódjában, a Hearthstone-ban is.

A sztoriról néhány éve egyébként kiderült, hogy az egész jelenet megrendezett volt, Leeroy Jenkins azonban ettől még nem lett kisebb legenda, hiszen mostanra teljesen beleivódott a videojátékos mémkultúrába.

15-eve-szuletett-meg-a-world-of-warcraft-legnagyobb-legendaja.jpg