• Kontroller támogatást kap a World of Warcraft: Shadowlands
  • Azokat akarják segíteni, akik csökkentett mozgásképességűek

Az MMORPG-ktől alapvetően idegen a kontrolleres irányítás, ugyanakkor az elmúlt években már egyre elfogadottabbá vált ez is, hiszen számos ilyen játék ellátogatott már konzolra - gondoljunk csak a multiplatform Final Fantasy 14-re. A műfaj legnagyobb úttörője, a World of Warcraft ellenben nem támogatja a kontrollereket, ám a legutóbbi frissítés kódjában olyan sorokra bukkantak, melyek erre a funkcióra utalnak.

kontrollerrel-is-jatszhato-lesz-a-world-of-warcraft-de-nem-ugy-ahogy-gondolnank.jpg

A Blizzard a hivatalos fórumon azóta megerősítette, hogy valóban tervben van a kontrolleres támogatás. Egyáltalán nem arról van szó azonban, hogy teljesen átültetnék az irányítást gamepadre, sokkal inkább azoknak szeretnének segíteni, akik csökkentett mozgásképességűek.

"Jó ideje látjuk már, hogy bizonyos játékok külsős megoldásokkal próbálkoznak, hogy így hidaljanak át bizonyos nehézségeket. Mindig is az a célunk, hogy a WoW minél szélesebb körben játszható legyen, úgyhogy a Shadowlandsben lehetséges lesz bizonyos parancsokat, a kamerát és a karakter forgatását olyan kontrollerrel kezelni, mint például az Xbox Adaptive Controller" - írta Randy “Kaivax” Jordan közösségi menedzser.

Az Xbox Adaptive Controller nem véletlenül merült fel, hiszen ez kifejezetten azok számára készült, akiknek a hagyományos kontrollerek kezelése is nehézséget okoz - számos szívmelengető példát láttunk már arra, hogy valaki számára ezen keresztül nyílt meg az út a videojátékok felé.