• Elkészülhet az 1666: Amsterdam
  • Ez az Assassin's Creed szülőatyja, Patrice Désilets nevéhez fűződik
  • Elmondása szerint a nulláról kell újrakezdeni a projektet

Ritkán látni akkora kavarást játék körül, mint az 1666: Amsterdam esetében, úgy tűnik azonban, hogy a sok variálás és nehézség ellenére nem kell lemondani az Assassin's Creed szülőatyja, Patrice Désilets által megálmodott projektről. Sőt, a francia-kanadai dizájner nemrég a Reboot Develop rendezvényen megerősítette, hogy mindenképpen el fogják készíteni a játékot.

1666-amsterdam-ujrakezdik-az-assassins-creed-alkotojanak-uj-jatekat.jpg

Désilets stúdiója, a Panache Digital Games jelenleg az Ancestors: The Humankind Odyssey névre hallgató nyitott világú túlélő-kalandon dolgozik, amely várhatóan idén fog megjelenni. Ezt követően azonban szeretnének áttérni az 1666-ra - igaz, magát a játékot a nulláról kell majd újrakezdeni, hiszen eredetileg az előző generációs gépekre tervezték azt.

Désilets 2011-ben csatlakozott a THQ-hoz, hogy ő legyen a THQ Montreal kreatív direktora - itt kezdett bele az 1666: Amsterdam fejlesztésébe. Miután azonban a THQ csődbe ment, a stúdió éppen Désilets előző munkahelye, a Ubisoft kezébe került, ahonnan előbb a dizájner távozott, majd magát a projektet is lelőtték. Désilets-nek azonban a bíróság 2016-ban odaítélte a játék jogait, így most már minden adott ahhoz, hogy elkészülhessen az izgalmas open world alkotás, melyben az ördögöt kell majd szolgálnunk. Két éve már egy videót is láthattunk a korai verzióról.