Idén nyáron, egészen pontosan június 12-e és július 13-a között kerül megrendezésre a labdarúgó világbajnokság, ennek alkalmából pedig az EA a 2014 FIFA World Cup Brazil című játékkal jelentkezik, lecsapva a kínálkozó alkalomra. Ez lényegében a tavaly minden létező platformra megjelent FIFA 14 módosított, a nemzetek közötti tornára felkészített változata, melyben 203 csapat 7469 játékosát és 21 stadiont (ebből 12 a világbajnokság helyszínéül is szolgál) találunk.

A játékmenet terén a fejlesztők finomítottak a FIFA 14-ben látott elemeken: az Explosive Movementtel pontosan és villámgyorsan válthatunk irányt és sebességet akár labda terelgetése, akár védekezés közben, míg az új World Class Control segítségével, mely a Response Dribbling és a Pinpoint Passing elemeit használja, első kézből tapasztalhatjuk majd, milyen remek atléta a kedvenc sportolónk. Mindennek tetejébe a standionok atmoszférájáról sem feledkeztek meg az EA emberei, s azt ígéri, hogy „érezzük majd a mögöttünk álló ország támogatását”, mikor a pályára lépünk, a meccsek eseményeit Ian Darke és Andy Goldstein, vagy Roger Bennett és Michael Davies párosa kommentálja (legalábbis az angol verzióban), sőt még azt is láthatjuk majd, hogy az otthonról szurkolók hogyan reagálnak egy-egy megmozdulásunkra a Live City opcióval, ami gyakorlatilag egy vágókép egy belvárosi kivetítő közönségére.

A 2014 FIFA World Cup Brazil központi játékmódjának a Road to the FIFA World Cup ígérkezik, amiben a már említett 203 nemzet egyikét kiválasztva a 32 fős online módban a kvalifikációtól egészen a döntőig menetelhetünk. Ehhez képest kevésbé komoly megmérettetés, de azért szórakoztatónak tűnik a Road to Rio de Janeiro, amiben a világbajnokság helyszínéül szolgáló standionban léphetünk gyepre.

A 2014 FIFA World Cup Brazil Európában április 17-én fog megjelenni, mégpedig kizárólag Xbox 360-ra és PS3-ra, tehát sem PC-s kiadás, sem pedig nextgen verzió nem lesz.