• Legkorábban 2020-ban jöhet a The Witcher tévésorozat.
  • Kizárólag a Netflixen lesz látható.
  • Összesen 8 epizódot terveznek.
  • A pilot-forgatókönyv már kész van.
  • Kelet-Európában forgatják majd.
  • Élőszereplős fantasy-sorozat lesz.

Az utóbbi időben több, egymásnak néha ellentmondó hír és pletyka látott napvilágot a Netflix által gyártott The Witcher tévésorozattal kapcsolatban, így annak írója és produkciós vezetője, Lauren S. Hissrich Twittert ragadva tett rendet a fejekben -- és hát milyen jól tette!

Kezdjük a legfontosabbal: a The Witcher tévésorozat az eddigi spekulációkkal ellentétben élőszereplős alkotás lesz! A Netflix összesen 8 epizódot rendelt, ami egy kerek, viszonylag lezárt évadot eredményez majd. Hissrich szerint ez ugyan kevésnek tűnhet, ismerve legalábbis a játékok és regények / novellák terjedelmességét, valójában ideláis formátum, mert a (reményeink szerint 50 perces) epizódok így kellő mennyiségű sztorit, karakterdrámát és akciót kaphatnak, végig feszessé és izgalmassá téve a szezont, amely egyszerűen nem tud leülni, unalmassá válni.

A casting nemsokára kezdetét veszi, forgatni pedig a létező legautentikusabb helyszínen, azaz Kelet-Európa tájain fognak. Hissirch úgy véli, fontos a hitelesség, ehhez pedig "szláv eye-candy"-ket ígér, azaz gyönyörű tájak -- és az alapanyagot ismerve, ifjú hölgyek -- várják majd a nézőket. Hozzátette: bár a pilot forgatókönyvének rá eső része készen van, azt még csiszolni, szerkeszteni kell, így nem is mond el semmit róla, majd csak ha minden apró részlet a helyére került. És hogy mi van a többi hét résszel? Nos, azok még csak az írónő fejében léteznek.

Hissirch szerint remekül haladnak az előkészületek, azokat a híreszteléseket pedig, amik a sorozat csúszásáról szólnak, cáfolta a producer: szerinte a -- főleg játékokkal foglalkozó -- hírportálok egyszerűen nem értik, hogyan működik a tévés műsorgyártás, az ugyanis lassú, de jó esetben hatékony folyamat. Szerinte egyébként 2020 a legkorábbi időpont, amikor láthatóvá válik a The Witcher sorozat, ám ezt senki se vegye készpénznek, hiszen az utómunka egy fantasy-széria esetében sokkal több is lehet egy évnél, és hát a forgatásnak sincs még pontos dátuma, noha a fentiekből mi 2019 őszét tarjuk esélyesnek.