400 millió dollárt hoznak idén az Angry Birds plüssök
Bate Angry Birds plüssfigurája a szerkesztőségben

Az Angry Birds a világ legsikeresebb mobilos játéka, ám ennek ellenére sem gyűjt olyan eszelősen sok pénzt, mint a legtöbb AAA játék. Ennek oka ugyebár a Rovio üzleti hozzáállásában és a mobilpiac kellemetlenségeiben keresendő (Androidon nagyon magas arányban van jelen a warez), de persze így sem kell sajnálni a derék fejlesztőket, mert betegre keresik magukat a különféle plüssfigurákon. Ugyan azt tudtuk, hogy az Angry Birds játékokban nagy pénz van, álmunkban sem mertük volna gondolni, hogy a tétel közel félmilliárd dollárra rúg.

Márpedig ez a helyzet, legalább is a plüssjogok felett bábáskodó Commonwealth Toy & Novelty Co. csak a 2012-től 400 millió dolláros bevételt vár. Lisa Shamus, a cég alelnöke az alábbi vallomással zárta a bejelentést:

"A plüssjáték-ipar gyakorlatilag halott volt az utóbbi években, most pedig ismét bombaüzlet. Húsz esztendeje vagyok a szakmában, de ilyet még sosem láttam."

Hát nincs egyedül, kedves Lisa, mert mi sem. Az adatlap és az alanti három kép egyébként a legújabb, Angry Birds Space című részből származik, mely okostelefonokra és tabletekre jelent meg nemrégiben. Egyébként már közelegnek a konzolos Angry Birdsök is, szóval terjed a jelenség, akár a madárinfluenza...