• Jamaucsi Kazunorit arról kérdezték, hogy mit tartogatnak a nextgen konzolok
  • A Gran Turismo szülőatyja szerint a 4K felbontás elegendő
  • Ő inkább a magasabb framerate felé tekintget

A hosszú távú támogatásnak hála a Gran Turismo Sport játékosbázisa mostanra már 8 millió fölé növekedett PS4-en, ugyanakkor nem titok, hogy a Polyphony Digital már a PS5-re fókuszál. A széria szülőatyját, Jamaucsi Kazunorit nemrég egy kerekasztalbeszélgetésen meg is kérdezték, hogy mit hozhat a következő konzolgeneráció, amire érdekes választ adott.

4k-240fps-ez-a-gran-turismo-jovoje.jpg

Jamaucsi szerint az előrelépés elsősorban nem a felbontásban fog megmutatkozni: hiába lesz képes papíron akár a 8K-ra is a PS5, ő megelégszik a 4K-val is. A framerate sokkal inkább izgatja a fantáziáját.

"A felbontás helyett sokkal inkább érdekel az előrelépési lehetőség a framerate tekintetében. Ahelyett, hogy maradnánk a 60fps-nél, szeretném, ha elérnénk a 120fps-t vagy akár a 240fps-t. Úgy gondolom, a jövőben ez lesz az, ami megváltoztatja az élményt" - mondta.

A Polyphony Digital a Gran Turismo-játékokkal mindig is feszegette a konzolok teljesítménybeli határait: a GT Sport is azon kevés cím egyike PS4-en, amely 4K közeli felbontásban tartja a stabil 60fps-t, így logikus, hogy a PS5 esetében is úttörők szeretnének lenni.

Támogasd te is a PC Gurut!