Az Európa-rejtély (2013)

A Jupiter negyedik legnagyobb holdja az Európa és a tudósok szerint alkalmas arra, hogy legyen rajta élet. Jég borítja, ami alatt a feltételezések szerint hatalmas óceán található. A feltételezett élet után indul expedícióra egy nemzetközi csapat. A hat asztronauta dolga nem könnyű, hiszen egy napvihar következtében elveszítik a kommunikációt a Földdel, majd a landolás sem sikerül zökkenőmentesen. Végül elkezdenek fúrni a felszíni jégen, de a csapatból többen is arról számolnak be, hogy valami titokzatos kék fényt láttak.

Monsters (2010)

A film címe elég hatásvadász és kb. ugyanennyire félrevezető is. Hat évvel azután járunk, hogy a Földet űrlények lepték el és az USA és Mexikó között egy hatalmas terület lett "fertőzött zóna", ahol szörnyek élnek. Egy újságíró beleegyezik, hogy egy megtört fiatal nőt átkísérjen a zónán a biztonságos Egyesült Államokba. Aki vérontást és sok akciót vár, az csalódni fog, a film a két szereplő közötti kapcsolatra és gyönyörű képi világra épül.

Apollo 18 (2011)

"A Sors úgy rendelte, hogy az emberek – akik a Holdra mentek, hogy békében kutassanak – a Holdon nyugodjanak." Ez volt Nixon elnök előre megírt beszéde egy esetleges Hold-katasztrófa esetén. Az Apollo 18 egy found footage áldokumentumfilm három asztronautáról, akik titkos küldetésként mentek a Holdra és nem tértek vissza.

The Signal (2014)

Három műszaki egyetemi hallgató egy roadtrip során úgy dönt, meglátogat egy "híres hekkert", de a címén csak egy elhagyott épületet találnak. Körülnéznek és mire megbizonyosodnak, hogy mégis jó helyen járnak, elszabadul a pokol. Egy steril, üres intézetben térnek magukhoz és nem emlékeznek, mi történt velük. Egyetlen kontaktjuk egy vegyvédelmi ruhába öltözött férfi, aki mindenáron tudni akarja, hogyan hallottak "a jelről."

 A végtelen (2017)

A Végtelen a rendezőpáros előző filmjének, a Feloldozásnak az úgynevezett folytatása, bár mindkét mű megállja a helyét önállóan is. A történetben két fivér egy titokzatos üzenetet kap, azért úgy döntenek, meglátogatják azt az UFO-szektát, ahonnan tíz évvel ezelőtt szöktek meg. Abban reménykednek, hogy egyfajta lezárást kapnak, amire fiatalon nem volt lehetőségük. Ehelyett azonban megmagyarázhatatlan események szemtanúi lesznek, miközben a szekta lázasan készül egy nagy eseményre.

 Szörnyszülöttek (2018)

Chloe, a hétéves kislány magányos életet él, paranoid és túlféltő apja ugyanis nem engedi neki, hogy elhagyja a házat, mivel az nem biztonságos. Egyik nap – amíg apja alszik – kimerészkedik és egy idős, fura fagylaltárus azt mondja neki, hogy különleges képességekkel rendelkező anyja életben van. A kislány maga is felfedezi erejét, amivel mások elméjét képes manipulálni és apja segítségével megpróbálja kiszabadítani fogva tartott anyját.

Ti mit tennétek még a listára?