• Elhunyt Hasimoto Kazuhisa
  • Ő volt a Konami kód feltalálója
  • A japán programozó 61 éves volt

Rengeteg találmány létezik, amely csupán egy véletlen következtében jött létre - ilyen a Konami kód is, melyet ugyan szándékosan tett bele Hasimoto Kazuhisa a nyolcvanas években a Gradiusba, a végleges, bolti verzióban csupán véletlenül maradt benne. A többi már történelem.

A legendás kódsort (Fel, Fel, Le, Le, Bal, Jobb, Bal, Jobb, B, A) azért találta ki a programozó, mert túlságosan nehéz volt számára a játék, ezért kitalált egy csalást, amit könnyű volt megjegyeznie, hogy ő is végig tudja játszani a Gradiust a készítés során. A Konami kód - így nevezték el - azóta játékok tucatjaiban bukkant már fel, és nem túlzás azt mondani, hogy legendássá vált.

61-evesen-elhunyt-a-legendas-konami-kod-megalkotoja.jpg

A rövid történelemóra végére pedig akkor jöjjön a szomorú hír: a Konami megerősítette, hogy Hasimoto-mester 61 évesen elhunyt.

"Szomorúan értesültünk Hasimoto Kazuhisa haláláról, aki egy rendkívül tehetséges producer volt, ő találta fel a Konami kódot. Együttérzünk Hasimoto-mester családjával és barátaival. Nyugodjon békében" - áll a Konami közleményében.

Támogasd te is a PC Gurut!