• Tavaly januárban pert nyert a német bíróságon a Blizzard a Bossland ellen
  • A cég “kiköltözött” az országból, most az amerikai ítélőtáblánál az ügy
  • Ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyságban még folyik a per

A különféle cheat-programok, botok (Honorbuddy, Demonbuddy, Stormbuddy, Hearthbuddy, Watchover Tyrant) előállításával és pénzért való árusításával foglalkozó Bossland átlépett egy határt a Blizzardnál, és még tavaly perbe fogta őket a stúdió. Ennek eredményeképpen Németországban még januárban pert nyertek, amivel csupán annyit értek el, hogy a Bossland áttette székhelyét egy semleges országba és megszüntette a német verziók terjesztését.

Most az amerikai bírósághoz fordultak és 42.818 rendbeli jogsértés után, esetenként 200 dollár kártérítést követelnek, mely így nagyjából 8.5 millióra rúg és ebben csak az amerikában eladott cheat-programok vannak beleszámítva. “A cél nem a haszonszerzés vagy büntetés, hanem kártérítés” - fogalmaz a Blizzard a bírósági dokumentumban. Azért sejthető, hogy a háttérben a Bossland működésének ellehetetlenítése áll, mert arra, hogy behajtsák a pénzt - lássuk be - vajmi kevés az esély.

Lábjegyzetben még hozzáfűznénk, hogy 2010 során már volt példa hasonló esetre, melyre a Blizzard is hivatkozik a mostani perben, bár nem csalás állt a középpontjában. Akkor a cég a Scapegaming privát WoW-szerverek működtetése végett kapott a nyakába egy 88.5 milliós büntetést, annak okán, hogy feltörték a szerverkódot és a klienst, ezzel egyértelműen szerzői jogot sértettek.

stormbuddy.jpg