A játékgépek idejében minden egyes élet pénzbe került, így ha nem akartál egy vagyont a termekben hagyni, akkor bizony ügyesnek kellett lenned, hogy úgymond maximalizálni tudd a befektetésedet -- ebből a törekvésből pedig szinte természetes módon rekordkísérletek is kialakultak, keresve azt, hogy egyetlen érmével ki bírja a legtovább.

Az új rekorder John Salter, aki a múlt héten összesen 86 órát és 16 percet játszott az 1980-as években kiadott Armor Attack című játékkal. A kunszt két rekordot eredményezett, ugyanis sikerült megdöntenie George Leutz teljesítményét, aki tavaly 84 órát és 48 percet játszott a Q*Berttel, illetve egyelőre Salter nevéhez fűződik az Armor Attackban elért eddigi legnagyobb pontszám, 2.211.990, ráadásul ezzel egy 1982 óta álló rekordot döntött meg.

A több mint háromnapnyi megmérettetés persze nem volt könnyű. Azon túl, hogy ez volt a harmadik nekifutás (korábban az egyik gomb hibája, majd pedig egy elektromos baleset hiúsította meg a kísérletet) emberpróbáló tortúra volt. Salter a játék során felhalmozott extra életeit felhasználva járt vécére, illetve 12 óránként aludt egy keveset, másképpen ugyanis nem bírta volna, elég csak Victor Sandbergre gondolni, aki nemrég azzal próbálkozott, hogy kereken 100 órát töltsön a Missile Commanddal, de közel 72 óra után a fáradtság miatt abba kellett hagynia. 

armor-attack.png