Mi is értetlenül állunk az ingyenes Banana című játék népszerűsége előtt: a feladat mindössze annyi, hogy egy banánon nyomkodjuk az egeret, és... ennyi. Igaz ami igaz, néha csurran-cseppen belőle valami, mondjuk egy ritka Steam-tétel, amit akár több mint félmillió forintért is el lehet adni valakinek, de akkor is. 

Április 24-i megjelenése óta hihetetlen mértékben emelkedik a játékosszáma, a legutóbbi adatok szerint a Hogwarts Legacy-t és a Baldur's Gate 3-at is megelőzte a Steam legnépszerűbb játékai között. Ezen a listán jelen sorok írásakor a 9. helyen tanyázik a Banana 884.469 játékossal, míg a Hogwarts Legacy 879.308, a Baldur's Gate 3 pedig "csak" 875.343 játékost tud felmutatni. Mi is belekukkantottunk az egyik Ezzel játszunk epizód elején, de nagyjából másfél percig kötött le minket:

Ami még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy a fejlesztő beismerte, hogy bot-problémákkal küzdenek, ugyanis sokan csak ráeresztenek egy/több ezer botot a játékra, aztán várják hogy az ölükbe hulljon valami ritkaság. Jó lenne, ha ezeket le lehetne vonni az adatokból, pl. az egyik korábbi játékosszám harmada volt csupán igazi ember (mondjuk az is durva). Ti próbáltátok már, esetleg mesésen meggazdagodtatok belőle?