James Ohlen eszméletlenül sok évet töltött el a BioWare-nél, egészen pontosan 22 esztendőn át dolgozott a stúdiónak. Ő volt a vezető dizájnere a Baldur’s Gate-nek, de dolgozott a folytatáson, a Neverwinter Nightson, a Star Wars: Knights of the Old Republicon, a Jade Empire-en, a Dragon Age: Originsen, Star Wars: The Old Republicon és a Mass Effect: Andromedán is.

Legutóbb pedig az Anthem megalkotásából vette ki a részét, ám ez egyúttal az utolsó munkája is volt a BioWare-nél, merthogy elhagyta a csapatot, adta hírül Twitteren. Indoknak csupán annyit mondott, hogy valami kisebbet, személyesebbet szeretne csinálni ezután. Saját bevallása szerint 10 éves kora óta D&D rajongó, ennél fogva a legélvezetesebb munkájának a két Baldur’s Gate és a Neverwinter Nights elkészítését tartja. Ehhez szeretne valahogy visszatérni.

Egy kisebb, szenvedélyes fejlesztőkből (köztük korábba bioware-es kollégájával, Jesse Sky-jal) álló csapat élén el is kezdett dolgozni egy Arcanum Worlds nevű játékon, aminek a magját a Dungeons and Dragons ötödik kiadása adja, és a Wizards of the Coast nyílt játéklicencet használja. A honlapja ide kattintva tekinthető meg.

 james-ohlen.jpg