A Bethesda sorozatot akar a Dishonoredből

Pete Hines, a Bethesda PR-főnöke a Destructoidnak adott interjújában beszélt a Dishonored relatív sikeréről. Bár egy új IP-t indítani egy konzolos generációváltás kellős közepén merész lépés, a játék a nagy őszi roham ellenére is jól szerepelt, a kiadó pedig látni szeretné, hogyan emelkedik franchise-zá a meggyanúsított testőr legendája.

"Elmondhatom, hogy a Dishonored messze túlteljesítette az eladási elvárásainkat, ami nagyon király ahhoz képest, hogy új játékról van szó egy folytatásokkal telezsúfolt negyedévben. Múlt héten is remek számokat produkáltunk, mind a boltokban, mind Steamen, mely utóbbin a Dishonored lett az ünnepi időszak legsikeresebb programja. És akkor még nem is beszéltünk a szintén pazar tengerentúli eladásokról. Szóval nagyon meg vagyunk elégedve és hálásak vagyunk az Arkane-nek és a vásárlóknak. Tiszta sor, hogy új franchise-zal állunk szemben."

Ez utóbbi kijelentés egy dolgot jelent: a Bethesda folytatásokat, mellékágakat, nextgen részeket akar. Ezzel nem is lenne gond, mert mi is szerettük a Dishonoredöt, tény, hogy megérdemli a figyelmet, de az Arkane főtervezője nem is olyan régen azt nyilatkozta, hogy nem szívesen készítenének második részt -- persze a pénz nagy úr, ezt mindenki tudja.