A Bethesda véleménye sokat nyom a konzolos iparban, a stúdióval ugyanis nem egyszer kivételezett a Microsoft. Például az Obliviont már akkor bejelenthették, amikor az új Xboxot hivatalosan még nem, holott a fejlesztők mint nextgen játékra hivatkoztak rá. Mostanában különösen sok pletyka terjeng az új konzolokról, főleg, mióta a Nintendo leleplezte a Wii utódját (ami egyébként inkább felzárkózás, mint technikai előrelépés). A PSM3 magazin tehát nekiszegezte a kérdést a Skyrim rendezői székében ülő Todd Howardnak, hogy ugyan mikor is jönnek már az gépek.

The Elder Scrolls V: Skyrim JátékképekThe Elder Scrolls V: Skyrim JátékképekThe Elder Scrolls V: Skyrim Játékképek

"Szerintem sokat kell még várni, tényleg így gondolom. A vásárlók nagyon is elégedettek a mostani konzolokkal, szóval valószínűtlen, hogy jövőre vagy utána lecserélnék őket."

Akárhogy is számoljuk, ez 2014-et jelent. Todd továbbá megmagyarázta azt a félreérthető nyilatkozatot, mely szerint egykor elgondolkodtak rajta, hogy a Skyrimmel megvárják a generációváltást. Mint mondta, komolyan veszik az új hardvereket, de csak azért beszéltek erről, mert még nem tudtak eleget a piac állásáról és frissek szerettek volna maradni, nincs a háttérben semmi titok. Mivel nem várhatnak tovább, jön a játék és jó lesz, az új gépekről pedig egyelőre nincs tudomásuk.

Persze ne feledjük, hogy Todd ugyanaz az úr, aki 2009-ben azt állította, hogy nincsenek terveik a the Elder Scrolls V kapcsán, hanem inkább MMO irányba fordulnak...