• Az N7 Day elmúlt
  • Amin a Bioware beszélt a Mass Effect sorozat következő részéről

A Mass Effect jött, látott és győzött: a 2007-es esztendő legjobb programja lett. A Bioware űrkalandja, mely a felfedezésen és a döntéseken alapuló játékmenetet emelte szinte a tökéletességig, minket is lenyűgözött. A tesztünkben azt írtuk, hogy a Bioware alkotása „megközelíti a tökéletes szerepjátékot: döntéseinknek súlya van, a történet számtalan ponton elágazik, a játékos pedig nem tud teljesen nyugodtan végigmenni egyik, vagy másik úton – a program ugyan is kísérti, hogy ismerje meg, mi lett volna, ha...

A második és a harmadik rész jól bővítette Shepard parancsnok világát, azonban a 2017-ben megjelent Andromeda kicsit gyengébb minőségű lett. Az elmúlt időben nem hallottunk a sorozatról, azonban itt volt az N7 Day, aminek kapcsán a fejlesztők, ahogy tavaly, úgy idén is megszólaltak. A Bioware menedzsere ugyanis Twittere posztolta ki, hogy a Mass Effect világában még rengeteg dolog van, amit el lehet és el kell mondani, mindehhez pedig csatolt pár, eddig nem bemutatott koncepciórajzot. Egy külön posztban pedig kijelentette, idézem: „Az elmúlt időben rengeteget gondolkodtunk azon, hogy hol jártunk a Mass Effect világában és hogy hova akarunk menni még.”

 

Szóval itt van egy nem hivatalos beismerés, hogy a Bioware nem mondott le a Mass Effectről. Lehet, hogy hamarosan megtörténik az új játék leleplezése? Lehetséges, ahogy az is, hogy az új epizód már PS5-re és Xbox Scarlett-re érkezik. Persze, amíg nincs hivatalos bejelentés, a fenti mondat nem jelent semmit. Vagy mégis?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!