A célszemély egy Alfred Hightower nevű drogkereskedő volt, aki, miután letartóztatási parancsot adtak ki rá, elszökött az Amerikai Egyesült Államok területéről, de elkövetett egy nagy hibát: nem hagyott fel egyik szenvedélyével, a World of Warcrafttal, a rendőrség pedig ki is használta ezt a tényt. A Howard megyei seriff ugyanis felkereste a Blizzardot, annak reményében, hogy a cég segítséget nyújt a fickó lefülelésében.

„Nem kellett volna válaszolniuk és végig azt feltételeztem, hogy nem is fognak. Három vagy négy hónap telt el azóta, hogy elküldtem a kérelmet, és már nem foglalkoztam a dologgal, mikor megérkezett egy csomag tele értékes információkkal. Nagyon segítőkészek voltak és kedves volt tőlük, hogy ennyi adatot kiadtak.” - Matt Roberson, Howard megyei seriff.

A csomag Alfred IP-címét, a felhasználói nevét és az account adatait, az elmúlt hónapok tevékenységeinek listáját, az általa leginkább kedvelt szerver nevét, valamint azt a címet tartalmazta, ahová a havidíj számláit küldték.

Az adatok segítségével a seriffnek sikerül meghatároznia, hogy Hightower Kanadában rejtőzködik, és nyomban le is tartóztatta illegális tudatmódosító szerek, illetve kétrendbeli marihuánaárusítás vádjával. A tárgyalására január 5-én kerül sor.