• Távozik a The Coalition csapatától Rod Fergusson
  • Az összes Gears of War-játéknál jelen volt producerként
  • A Blizzardnál folytatja

A Gears of War-sorozat kalandos utat járt be az évek során, hiszen a TPS-műfajt alapjaiban meghatározó szériát az Epic Games alkotta meg, hogy aztán egy apró People Can Fly-kitérő után egy új Microsoft-stúdiónál, a The Coalitionnél kössön ki - a negyedik és az ötödik rész már náluk készült. Egyvalaki volt csak állandó: ő nem más, mint Rod Fergusson, aki az összes fő epizódnál jelen volt, most azonban ez a történet is lezárult, a kanadai producer ugyanis bejelentette, hogy elhagyja a csapatot.

"15 éve kezdtem el dolgozni a Gears of Waron, amely azóta az életem egyik örömévé vált. Most azonban ideje új kalandba vágni. Remek kezekben hagyom a Gearst a The Coalitionnél, és alig várom, hogy kipróbáljátok Gears Tacticst április 28-án" - írta Fergusson a Twitteren.

a-blizzardot-valasztotta-a-gears-of-war-sorozat-kulcsembere-rod-fergusson.jpg

Már azt is tudni, hogy hol folytatja: a Blizzard lesz az új munkaadója, ahol a Diablo-franchise felügyelete lesz a feladata.

"Márciusban csatlakozok a Blizzardhoz, ahol a Diablo-franchise-t fogom felügyelni. Keserédes érzés a távozás, hiszen imádom a Gears-családunkat, a rajongókat, illetve mindenkit a The Coalitionnél és az Xboxnál. Köszönöm, megtiszteltetés volt veletek dolgozni" - folytatta a producer.

Két új Diablo egészen biztosan készül: a mobilos Diablo Immortal, illetve a tavalyi BlizzConon bejelentett Diablo 4, melyek fejlesztése egyaránt előrehaladott állapotban van már. Ez azonban éppen kényelmes terep Fergusson számára, aki kifejezetten jó a projektek lezárásában: az Epic Games és a The Coalition között eltöltött egy évet az Irrational Gamesnél is, ahol segített befejezni a BioShock Infinite fejlesztését. Könnyen lehet, hogy most is hasonló feladat vár majd rá a Diablo kapcsán.