Egy kisebb szivárgást követően a fejlesztőcsapat közölte: a Borderlands 2 következő, hetekkel ezelőtt már megszellőztetett nagy bővítménye a Tiny Tina's Assault on Dragon Keep címet kapta, és június 25-én fog megjelenni 10 dollárért (illetve 800 MS pontért) cserébe. Aki annak idején megvette a Season Passt, automatikusan megkapja ezt a kiegészítőt is, mely egyébként a legnagyobb DLC mind közül -- méretét jól jellemzi, hogy a Gearbox teljes belső csapata részt vett a fejlesztésében.

A Borderlands 2 új DLC-je: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep

Amint az a címből kitalálható, a Borderlands 2 negyedik expanziójában visszatért a nagyszájú, robbanásokban jeleskedő Tiny Tina, a szerepe azonban kissé más lesz, mint eddig. A történet szerint az eredeti Borderlands szereplői, Lilith, Mordecai és Brick egy Bunkers & Badasses nevű táblajátékot játszanak egymás ellen, az asztalon lezajló eseményeket pedig a játék házigazdájának narrációja mellett első kézből is átélhetjük, hiszen mi magunk vagyunk a "bábu", azaz a szerepjáték főhőse. Egyszóval ez egy játék a játékban -- a Dungeons and Dragons egyedi változatát kell elképzelni, amelyben a "bunker master", vagyis Tina kedve szerint változtatja a sztorit, átírva a bossok attribútumait, a helyszínek adatait vagy épp a karakterneveket.

Az IGN felvétele a bejelentésről

Borderlands 2 -- Megjelenés: 2012. szeptember 21. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2400 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 256 MB, HDD: 13 GB