• Reagált az UKIE a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat kritikájára
  • A loot boxok káros hatásai ellen szeretnének fellépni

Még a hét elején olvashattatok nálunk arról, hogy a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat egyik vezetője, Claire Murdoch felszólította a videojáték-ipar képviselőit, hogy gondolják újra a loot boxokat tartalmazó szoftverek árusítását, ezzel együtt pedig egy javaslatcsomagot is letett az asztalra. Ezekre a kritikákra reagált most a britek videojáték-ipart képviselő nonprofit szervezete, az UKIE.

a-brit-videojatekos-egyesulet-reagalt-a-loot-boxokat-ert-vadakra.jpg

Az UKIE egyik szóvivője a GamesIndustry.biz megkeresésére elmondta, hogy az iparág már elkezdett reagálni a loot boxok körüli problémákra.

"A videojáték-ipar nagyon komolyan veszi a felelősségét a kérdésben, és elismeri, hogy vannak érintettek. Ezért nyújtunk publikus iránymutatást számos oldalon annak kapcsán, hogy miként lehet limitálni vagy kikapcsolni a játékon belüli költekezést a szülői felügyeleti beállításokon keresztül."

"Az iparág már most elkötelezett aziránt, hogy informálja a játékosokat a vásárlási lehetőségekről, beleértve a loot boxokat. A legújabb irányelvek előírják, hogy a loot boxok esetében közzé kell tenni a véletlenszerű nyeremények bontási esélyeit legkésőbb 2020 végéig, de sok cég már most is bevezette ezt önkéntes jelleggel."

Egyértelműen olyan kérdéskörről van szó tehát, ahol a politika és az iparági képviselők nem feszülnek egymásnak annyira élesen, mint más esetekben, így jó esély van a kompromisszumos megoldásra.