A Star Wars: The Old Republic regisztrált előfizetőinek száma az év eleji 1,7 millióról 1,3-ra esett vissza -- igen, ez közel félmillió játékossal kevesebb, ami nagyon jelentős zuhanásnak számít az MMOG-piacon. Frank Gibeau EA-főnök szerint ennek oka, hogy a casual játékosréteg elhagyta a The Old Republicot.

Amikor indult a játék, igen vonzó promóciókkal próbáltak maguknak játékosokat szerezni, a Star Wars cím pedig túlnyúlt a megszokott MMOG-rajongók kissé szűk bázisán. Csakhogy ezek a causal gamerek egy idő után úgy látták, hogy nem éri meg előfizetni a TOR-ra, és szépen kiugrottak a galaxisból, így is hagyva egy "elfogadható mennyiségű előfizetőt". A cég hivatalos álláspontja szerint a dolgok úgy alakultak, ahogy várták, szóval ez a 400 ezer ember sejthető volt, hogy lelép a szerverekről.

S hogy emiatt esetleg könnyítenek-e a programon? Nos, ha hihetünk Franknak, épp ellenkezőleg: az elkövetkezendő bővítések pont hogy a keményvonalas rétegnek szólnak majd, hogy minél inkább odaszögezzék őket a képernyők elé. Továbbá Frank szerint a BioWare ingyenes hétvégi biztosítják az új kipróbálók kellően magas arányát, szóval a játék nincs veszélyben. Jó tudni.