• Szeptember 26-án kerül a boltokba a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
  • Ami számos újdonsággal bővíti az alapjátékot
  • De emellett egy ingyenes frissítés is érkezik
  • A CD Projekt RED most tisztázta, hogy pontoaan mit tartalmaz az Update 2.0

Hiába a rengeteg AAA cím, a szeptember 26-án érkező Phantom Liberty bizony sok játékosnál áll az élen a "leginkább várt megjelenések" listán, nem véletlenül, hiszen a Cyberpunk 2077-et mostanra szinte teljesen rendbe rakta a CD Projekt RED. Az igazi forradalmat viszont csak a grandiózusnak ígérkező kiegészítő fogja elhozni, amihez egy ingyenes frissítés is társul, hogy azok is részesüljenek néhány újdonságból, akik (legalábbis egyelőre) nem tervezik beszerezni a Blood and Wine babérjaira törő expanziót. A lengyel stúdió nemrégiben tisztázta, hogy mit tartalmaz pontosan az Update 2.0, és melyek azok a dolgok, amik miatt mindenképp be kell szereznünk a temérdek tartalommal megpakolt DLC-t.

phantomlibertyupdate.jpg

A CDPR a hivatalos X oldalán tette közzé a fent látható képet, amin jól látszik, hogy a frissítés telepítése után már a megújult képességfa várja a felhasználókat (a változtatások a perkeket is érintik), ahogy a cyberware-t és a kapacitás rendszerét is átvariálták a szakik. Emellett végre a GTA-szériában szerzett tapasztalatainkat is kamatoztathatjuk a játékban, hála az autós üldözéseknek és a járművekből történő lövöldözésnek – bár ez utóbbival csak óvatosan, hiszen immáron a rend őrei is nagyobb erőkkel fognak fellépni ellenünk. Azok is örülhetnek, akik sunyulás helyett inkább cyber-Rambo módjára szeretik elintézni a dolgokat, mivel sokat fog javulni az ellenfelek intelligenciája, de a lootolás és a tárgykészítés menete is változik, a UI és a UX elemekkel egyetemben. Ha pedig mindez nem lenne elég, még új rádióállomásokat is kapunk (köztük a közösség által összerakott Growl FM-mel). Ami a Phantom Libertyt illeti, nem meglepő módon csak ennek bezsákolása után válik elérhetővé az új terület, Dogtown, az Idris Elbával erősítő sztori, valamint az ahhoz kapcsolódó küldetések, karakterek és főellenfelek. Szintén a kiegészítővel érkezik a 60-as szinthatár, a járművekre szerelhető rakétavető, a több mint száz új tárgy, az itt bevezetésre kerülő Relic képességfa (és az ehhez tartozó képességek), plusz a random járműves missziók és airdropok, amik garantálják, hogy mindig történjen valami érdekes esemény Night Cityben. A 2.0-ás frissítéssel is kerülnek tehát remek dolgok az alapjátékba, de aki valóban teljes élményre vágyik, az jobban teszi, ha mielőbb a kosárba teszi a Phantom Libertyt, mivel nagyon úgy fest, hogy ismét egy kiváló expanziót készített a hamarosan már Unreal Engine 5-tel dolgozó cég.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.