A Sniper: Ghost Warrior 3 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a töbszöri csúsztatás után hiába tett meg mindent a vásárlási kedv meghozására a CI Games, így a fejlesztő arra kényszerült, hogy szélnek ereseze stábjának jó néhány tagját – köztük az elnök-vezérigazgatót, Tomasz Gopot is. De legalább őszinték magukkal: már bevallották, hogy a Sniper: Ghost Warrior 3 egy súlyos hiba volt, és az esetből tanulva a jövőben már csak kisebb játékokra koncentrálnak.

A döntés mögött anyagi megfontolások állnak, ugyanis folyó üzleti év az első negyedévében 1.6 millió dollár veszteséget könyvelhetett el a CI Games, és a Sniper: Ghost Warrior 3 megjelenése, majd fogadtatása után a részvényeik ára is lejtmenetbe kezdett.

Hogy a többi elbocsájtott munkatársnak mi lett a sorsa, azt nem tudjuk, de Tomasz Gop nem maradt sokáig munka nélkül. Az ex-vezérigazgató gyakorlatilag azonnal a Hatred kapcsán hírhedtté vált Destructive Creations csapatához került, ahol éppen egy valós idejű stratégiát, az Ancestorst hegesztik. Elmondása szerint az idei Gamescom alkalmával mozgásban is láthatunk majd a játékot.