• A Creative Assembly már gondolkodik azon, milyen legyen az Alien: Isolation folytatása
  • Visszatérhetnek Amanda
  • Maradna a klausztrofóbiás, rémisztő hangulat
  • A vezető tervező interaktívabb környezetet akar
  • Konkrét bejelentés még nincs

Hosszú idő után az Alien: Isolation képében végre kapunk egy igazán jó Alien-játékot, így természetesen felmerült a kérdés, hogy lesz-e folytatás. Nos, a Creative Assembly ezt szeretné, sőt naponta előkerül ez a téma az irodában, ugyanis mindenkinek van már elképzelése arról, hogyan kellene tovább menni.

A második részről szövögetett álmok hírét Gary Napper, a játék vezető tervezője újságolta el az AvPGalaxy portálnak adott interjújában, amiben elmondta, és itt spoiler jön, tudnák folytatni Amanda történetét, ugyanis szerinte nem fertőződött meg, hiszen az utolsó képsorokban a hozzá legközelebb álló tojás sértetlen volt.

A második részben tehát visszatérhetne Amanda Ripley, s vele együtt a klausztrofóbiás, rémisztő hangulat, vagyis nem követnék a filmsorozat példáját, ahol a második rész egy akciódús kaland volt. Napper szerint az ijesztgetés adja az Alien: Isolation gerincét, így ettől eltérni rossz ötlet lenne; a folytatás is valami olyasmi lehetne, mint az első rész, de interaktívabb környezettel kiegészítve.

Az Alien: Isolation folytatás persze még nincs bejelentve, még a láthatáron sincs, de a sikereket elnézve jó esély van arra, hogy a Creative Assembly még egy résszel jelentkezhet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!