A Homefront 2-t tavaly szeptemberben jelentette be a mára igencsak bizonytalan anyagi helyzetbe keveredett THQ. A fejlesztést a Crytek UK vette kézbe, a német cég angliai kirendeltsége, mely azóta nagy titokban dolgozik a programon. S hogy a technokrata cég mégis miért ment bele, hogy egy olyan, nem épp minőségi játékhoz hegesszen folytatást, mint a Homefront? Nos, azért, mert a THQ reklámhadjárata akkora siker volt, hogy a kritikai kudarc ellenére is bestseller lett a játékból, a Homefront pedig, mint brand, világszinten ismertté vált.

"Hatalmas dolog ez, hisz mindenki ismeri az IP-t. Az első játék tényleg alacsony értéket kapott a Metacriticen, de az ügyes marketingnek köszönhetően így is jól teljesített. Úgy hiszem, hogy a Crytektől megszokott minőséget a kiváló reklámmal összekötve nagy durranás készülhet." -- mondta Cevat Yerli, a Crytek igazgatója.

A Homefront 2 a 2014-es üzleti évben kerül boltokba, ami azt jelenti, hogy 2013 tavaszától 2014 nyaráig bármikor megjelenhet. PC-re és egyelőre be nem jelentett platformú konzolokra érkezik.